Maicroft, no tak, przecież trzeba podnosić populację w naszym kraju
[O2] Skrzypiące uchwyty drzwi.
Zwiń
X
-
[O2] Skrzypiące uchwyty drzwi.
Witam. Problem polega na tym, że strasznie skrzypią uchwyty w drzwiach podczas zamykania czy oparcia ręki. Jak to skrzypienie wyeliminować? Psikanie silikonem w spayu niewiele pomaga. Może ktoś zna sposób? Na forum niewiele znalazłem, chyba że nieumiejętnie szukam. Pozdrawiam
-
-
Masz na myśli coś typu gąbka w środek?? Przed chwilą z nudów napsikałem sylikonu w szpary. Ch**a to dało, no może jest minimalnie lepiej :P. Ale z gąbką można spróbować. Może to coś da
[ Dodano: Pią 23 Sie, 13 15:05 ]
Już mi się przypomniało dlaczego w B5 nie skrzypią te uchwyty. Są one pokryte taką jakby gumą, która co prawda odłazi. Jednak skrzypienie i inne tego typu dźwięki niweluje doskonale.
Komentarz
-
-
Miałem podobnie, ale że autko było na gwarancji, zgłosiłem to do ASO. Pomogło rozkręcenie wszystkich rączek, wyczyszczenie i ponowny montaż. Magik z ASO, który się tym zajmował miał ciekawą teorię na temat skrzypienia elementów plastikowych. Otóż, twierdził z całą stanowczością, że jest to wina stosowanych preparatów typu "plak" do czyszczenia wnętrza. Preparat zmieszany z kurzem dostaje sie w szczeliny i podczas pracy tych elementów gdy jedna powierzchnia ociera o drógą występuje efekt skrzypienia. Nie jestem przekonany do tej teorii, ale fakt jest taki, że "plaku" już nie używam2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiMiałem to samo co mnie nieludzko wkurzało...
Zdjąłem wszystkie rączki... Wszystkie spinki zasmarowałem stałym smarem i niewidzialną wartswą potraktowalem obrzeża. Założyłem rączki i przetarłem szmarką. Do dzisiaj jest cisza :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hutaJutro drugie starcie ze skrzypiącymi uchwytami. Po walce zdam relacje.
Przyklejasz do dolnej czesci raczki na miejscach styku z gorna czescia raczki.
Niweluje to dotykanie sie czesci plastikowych i jednoczesnie kasuje ewentualne luzy produkcyjne.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwszkoda że nie słyszeliście jak skrzypią rączki w nowiutkim GLK... :diabelski_usmiech2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavianosno ciekawe czy istnieje skuteczny i długotrwały sposób likwidacji tych skrzypień?Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
huta, miałem skrzypiący podłokietnik w drzwiach kierowcy. Posmarowałem smarem OKS i do dziś cisza. Jak chcesz to Ci wyślę trochę. Napisz adres.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz